Waarom baardolie essentieel is voor een goede baard.

Het laten groeien van een baard is heel eenvoudig, stop gewoon met scheren. Neem dan nog een beetje geduld en voila, je baard is geboren. Maar dan begint het eigenlijk pas. Ten eerste wil je natuurlijk een volle epische baard hebben, maar hoeveel daar ook over wordt geschreven; “Welke baard past bij je gezicht”, “Wat zijn de nieuwste baardstijlen” etc, daarin moet je roeien met de riemen die je hebt. De een heeft na een week al een kin vol weelderig haar, de ander ziet na een maand net de eerste plekjes haar verschijnen. Maar toch is de raad, laat maar gaan dat gaat wel goed. De baard weet wat hij doet. Dat betekent niet dat je hem niet kan helpen en die hulp begint bij baardolie. Baardolie heeft 3 functies. Het verzorgt je huid, het maakt je haar zachter en het ruikt lekker.

De drie belangrijkste redenen voor het gebruiken van baardolie

1. Het verzorgt je huid

Baardolie is primair voor het verzorgen van je huid. Niet is ergens dan rondlopen met een kick ass baard terwijl je de hele tijd jeuk hebt door een geïrriteerde huid. Door de baardolie bij het inbrengen in je huid te masseren blijft je huid soepel en kan hij elke baard dragen die je zou willen.

2. Het maakt je haar zacht

Je gezichtshaar is dikker en stugger dan je hoofdhaar, het gevolg van jarenlang scheren. Je haren zijn dikker en stugger. Dat levert in de praktijk 2 problemen op. De eerste merk je wanneer je je baard aan het groeien bent. Je krijgt op een gegeven moment jeuk. De haren groeien vaak terug naar je huid met alle gevolgen van dien. (Niet alleen jeuk, maar er kunnen ook haartjes gaan ingroeien wat helemaal vervelend is). Ten tweede kan je wang gaan voelen als schuurpapier, wat je partner over het algemeen niet erg kan waarderen.

3. Je gaat er heerlijk van ruiken

Waar je als geschoren man jezelf lekker kan laten ruiken met after-shave, moet je baardolie eigenlijk zien als een no-shave. Het laat je baard heerlijk ruiken. Ten eerste voor jezelf, als je het in doet krijg je even een goede geurboost om je de dag in te schieten. Maar ook voor je wederhelft, collega’s en andere baard bewonderaars is een passende geur onmisbaar. Niet te sterk, want het zit wel de hele dag onder je neus, maar wel krachtig genoeg om je mannelijkheid subtiel te benadrukken.

Hoe je baardolie gebruikt

Baardolie gebruiken is net zo eenvoudig als je baard laten groeien. Je doseert ergens tussen de 3 en 6 druppels in je handpalm ( dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je baard en je eigen voorkeur wat betreft geur), wrijft dit even tussen je handen en masseert dit in je baard. Breng je baard daarna met de hand of met een kam of borstel in model en je bent er klaar voor. Heb je een grote baard en heeft die wat extra’s nodig om in model te blijven, dan is het gebruiken van baardbalsem een goed idee.

Then start doing epic stuff!

Onze baardolie