Wat is baardbalsem en waar gebruik ik het voor?

Baarden komen in vele vormen en maten. En ook baardverzorging kan op verschillende manieren. De basis van baardverzorging is baardolie en baardbalsem. Beide producten zorgen voor een gezonde en verzorgde baard en zorgen er ook voor dat je een baard jeukloos en lekker ruikend kan rocken. Maar ze hebben ook elk hun eigen specialiteit. Waar baardolie vooral gericht is op het verzorgen van de huid, is baardbalsem koning in het in vorm brengen en houden van je baard. Vergelijk het met je haar. Als dat de verkeerde kant op groeit of je wil het in een specifieke vorm hebben, dan gebruik je gel. Maar gel in je baard gaat meestal niet goed. Het wordt te vet of te strak.

De belangrijkste redenen om baardbalsem te gebruiken

1. Het brengt je baard in vorm

De meeste baarden gaan, wanneer je ze helemaal vrij laat, ook echt hun eigen gang. En dat is op zich natuurlijk prima, je wilt er ook niet de hele dag mee bezig zijn, maar het heeft ook zijn grenzen. Het grootste probleem is dat je baard meestal recht van je gezicht af groeit. Zeker wanneer je hem wat langer laat worden ligt de gevreesde Zwerverlook op de loer. Je kent hem wel, alle haren steken naar buiten. En hoewel je denkt dat je dat best kunt hebben, is dat meestal niet zo, vraag maar aan je partner. Gelukkig bedt een klein bolletje baardbalsem redding en houdt je baard in de goede richting zonder dat het gestyled lijkt. Ze zitten en in model en ze zijn heerlijk zacht.

2. Je gaat er heerlijk van ruiken

Waar je als geschoren man jezelf lekker kan laten ruiken met after-shave, moet je baardolie eigenlijk zien als een no-shave. Het laat je baard heerlijk ruiken. Ten eerste voor jezelf, als je het in doet krijg je even een goede geurboost om je de dag in te schieten. Maar ook voor je wederhelft, collega’s en andere baard bewonderaars is een passende geur onmisbaar. Niet te sterk, want het zit wel de hele dag onder je neus, maar wel krachtig genoeg om je mannelijkheid subtiel te benadrukken.

3. Het verzorgt je huid

De meeste mensen gebruiken baardbalsem wanneer je voorbij de stoppelbaard fase zijn. De huid is dan al wel gewend aan je baard maar het is wel zaak je huid te blijven verzorgen. Ook hier doet baardbalsem wonderen. Wanneer je het, voor het daadwerkelijke stylen echt even goed je baard in masseert krijgt je huid eronder ook een boost en blijft hij soepel en meegaand.

Baardbalsem en baardolie zijn in de verzorging van je baard ook heel goed samen te gebruiken. In combinatie of afwisselend. Wat voor jouw goed werkt, daar kom je vanzelf wel achter.

Hoe je baardbalsem gebruikt

Baardbalsem is eenvoudig te gebruiken. Haal een bolletje ter grootte van een erwt uit het blikje ( heb je een grote baard of zin in meer geur, kan je deze grootte aanpassen naar bijvoorbeeld een bruine boon. Formaat spruitje, om toch in de groente termen te blijven, is teveel, daar wordt je baard gewoon te vet van. Smelt dit bolletje tussen je handpalmen door dat goed te wrijven. Is het vloeibaar geworden masseer het dan in je baard en huid. Breng je baard daarna met je handen, baardkam of baardborstel in model. De balsem wordt dan weer steviger en zal je haren zo houden zoals jij het wilt.

Then start doing epic stuff!

Onze baardbalsem