Wat is pomade en waar gebruik ik het voor?

Pomade is haarvet waarmee je je haar in model brengt en kan zowel op basis van vet of water zijn. Onze pomade is puur natuur heeft wolvet als basis. Het geeft je haar een glimmend uiterlijk en heeft een stevige hold. Door het glimmende effect wordt het product vaak ingezet voor het verkrijgen van de klassieke 50’s en 60’s slick haarstijl die bij veel barbiers in het standaard pakket zit.

Bijzonder aan de pomade van Damn Good Soap is dat het een echt natuurproduct is. Waar de meeste vette pomades petroleum als basis gebruikt gebruiken wij het vet van schapenhaar. Dit is vriendelijker voor de hoofdhuid die kan blijven ademen en maakt het ook beter uitwasbaar.

Pomades met een hele sterke hold zijn meestal matter dan degene waar het meer om het glimmen, de shine, gaat. Damn Good Soap pomade staat bekend om het feit dat het deze werelden samen brengt met een goede shine en stevige hold.

Hoe gebruik ik pomade

Vette pomades hebben een andere gebruiksaanwijzing dan die op waterbasis of andere gels, waxen of clay. Het vet is stug en moet uit de verpakking in je handen even op temperatuur komen waardoor het zachter wordt. Hoe warmer de pomade hoe beter hij in het haar in te brengen is. Je brengt het over het algemeen met vlakke hand aan op het haar waarna je het met behulp van een kam het in het haar verspreid en je haar in model brengt. Twijfel je over de manier waarop jij het doet, vraag het even aan je barbier, die zal het graag aan je laten zien.

Then start doing epic stuff.

Je vind onze pomades hier