FAQ (UK translation will follow soon)

We hebben veel contact met onze klanten en dat is fijn. Zo weten we wat er speelt, wat er beter kan of wat geweldig genoeg is. Maar we weten ook waar de meeste vragen over gesteld worden. En om het allemaal wat overzichtelijker te maken: Alles wat je altijd al wilde weten over hoe we dingen doen bij Damn Good Soap, maar nooit durfde te vragen…. (in willekeurige volgorde)

Handgemaakt, wie maakt het dan?

Dat doen we zelf, in het hartje van het land, in Utrecht. Dat maakt het nou net zo leuk. We hebben uitgezocht hoe we de beste spullen kunnen maken en doen dat met veel liefde en aandacht lekker zelf. Zo hoort het eigenlijk ook. We maken kleine oplagen (batches) zodat het ten eerste leuk blijft, ten tweede weten we zo altijd hoe het product tot stand is gekomen.

Waar zijn jullie producten van gemaakt?

Hier vind je per product wat er in zit.

Natuurlijk, wat betekent dat?

In de meeste cosmetica zit een heleboel rotzooi. Allerlei toevoegingen om het langer houdbaar te maken, beter te laten schuimen, de kleur te geven, om alles er altijd hetzelfde uit te laten zien, omdat het goedkoper is om echte spullen te gebruiken, tal van redenen denk ik. Dat is allemaal veel te ingewikkeld en ook helemaal niet nodig. We maken onze spullen van alleen de beste natuurlijke ingrediënten. Die halen we bij gerenommeerde bedrijven die ons precies kunnen vertellen waar het vandaan komt. En dat is ook het enige wat in het product zit.

Wat maakt jullie zeep zwart?

Dat komt doordat er actieve kool inzit. Dit is een enorm reinigend goedje wat zorgt dat onze zepen gewoon heel goed schoonmaken maar ook goed werken bij bijvoorbeeld acne of andere huidaandoeningen. Multi zuiverend heet dat. In principe gekozen vanwege de kleur, maar google er maar eens op, het is best een wondermiddeltje.

Wat is het verschil tussen jullie zepen?

We hebben (op dit moment) gewone zeep, baardzeep en scheerzeep. De basis ingrediënten van al deze zepen zijn gelijk, alleen zijn de ondelinge verhoudingen aangepast naar het gebruik. De ene maakt dieper schoon, de ander verzorgt wat meer. Elke olie en elk vet (hier wordt zeep van gemaakt) heeft een eigen karakter. De mix ervan maakt het Damn Good karakter. Wat toevoegingen, zoals klei in de scheerzeep,maakt de zeep nog iets meer gericht op het doel.

Waarom zit de baardolie in plastic flesjes en niet in glas?

De meeste baardolie is inderdaad verpakt in glazen flesjes, en vaak in bruine glazen flesjes. De keuze voor plastic heeft meerdere redenen. 1. Plastic flesjes zijn, hoe raar het ook klinkt, het meest duurzaam. (Wanneer je natuurlijke handgemaakte spullen maakt houdt je betrokkenheid met mens en natuurn niet op bij het product.) Hier zijn verschillende onderzoeken over geweest en dit was altijd de uitkomt. 2. Glazen flesjes passen niet door de brievenbus, die zijn net te dik. Dit betekent dat ik dan elke keer € 6,75 moet doorbereken aan mijn klanten. Dat is zonde van het geld. Bovendien hou ik er zelf er niet van om op een pakje te hoeven wachten. 3. Bruine flesjes vind ik lelijk. 4. Een bijkomend voordeel ontdekte ik zelf in gebruik. Laat je het flesje vallen, dan stuitert hij terug en valt niet kapot:)

Hoe lang duurt het verzenden van mijn bestelling?

In principe gaat elke bestelling die voor 4 uur gedaan is dezelfde dag op de bus en is dus een dag later bij je. De “in principe” heb ik erbij gezet omdat dit af en toe niet lukt, maar dan is het hooguit een dagje later. Maar soms is het zo dat het ook bij een bestelling van na 5 uur lukt.  Mocht ik iets niet in voorraad hebben, sommige producten moeten eenvoudigweg even rijpen voordat ze echt goed zijn, laat ik je het meteen weten en stuur ik zsm na. Naar België duurt de verzending over het algemeen 2 a 3 dagen langer.

Waar zijn jullie producten allemaal te koop?

Naast onze webshop liggen we bij steeds meer winkels en dat is super om te merken. Zowel in online shops maar ook bij barbiers en lifestyle winkels door het hele land, Belgie en ook Amerika. Aan een dealerlijst wordt nu gewerkt en zal snel op de site te vinden zijn. Wil je het nu direct weten, stuur even een mailtje, dan help ik je op weg. Heb je een tip of wil je dealer worden, dan is zo’n zelfde mailtje de snelste weg tot succes.

Hoe zit het met de houdbaarheid?

We gebruiken geen chemische toevoegingen, dus zijn ook zeker niet onbeperkt houdbaar. Maar we zijn ook een gebruiksproduct dus dat is prima. Elk van onze producten is zeker een jaar houdbaar en wees eerlijk, als het dan nog niet op is zal dat ook niet gebeuren. Daarnaast kan je er zelf voor zorgen dat de houdbaarheid langer wordt door de producten te bewaren in een koele donkere plek. Zeep blijft het beste wanneer het na gebruik droog wordt opgeborgen. Allemaal wel logisch en ik denk ook bekend, maar toch. Omdat we met kleine batches werken weet je ook dat je verse producten van ons krijgt en dat er niet al de helft van deze houdbaarheid is verstreken in onze voorraadkast.

When will this site be in other languages than dutch?

Soon, translation is almost ready, we have to do some modifications to the backend of the shop and since I’m more a soapmaster than a webmaster it takes a bit more time than I wanted. Maybe Google Translate will work for you in the meantime, or send me an email. I’l guide you through it.

Ik heb meer vragen dan hier staan beantwoord.

Stuur even een mailtje, dan help ik je op weg. Graag alleen over Damn Good Soap. Soms wil ik me wel eens laten meeslepen door levensvragen, maar op dat vlak heb ik ook meer vragen dan antwoorden.