Wat is Denimbalm en hoe werkt het?

Denimbalm is een natuurlijk alternatief voor het verzorgen en verfrissen van de dry a.k.a selvedge denim. Dit zijn hoogwaardige jeans die je op natuurlijke manier wilt laten slijten en zo werkt aan de look die past bij je levensstijl. Wassen is daarbij taboe omdat dit het indigo te snel uit je broek verwijdert. Het niet wassen heeft twee grote nadelen, ten eerste de geur, ten tweede zorgt het niet wassen voor het uitdrogen van de vezels waardoor je broek eerder kapot gaat. Om dit te voorkomen is Denimbalm ontwikkeld in samenwerking met een van de oudste en grootste denim zaken van Nederland, De Rode Winkel. Denimbalm doet 3 dingen.

1.Verfrist

De voor Denimbalm ontwikkelde formule bevat een mix van essentiële olies die je denim weer lekker laten ruiken, wat je ook doet terwijl je hem draagt. En maak je geen zorgen, je broek gaat er niet van glimmen.

2. Onderhoudt

De vettige formule dringt tot diep in de vezels je broek in. Hierdoor drogen deze niet uit en blijven ze flexibel. Want wees eerlijk, je wilt wel goed zien dat je je broek geleefd heeft, alleen zou het jammer zijn dat er al gaten in vallen voordat hij zijn ware gezicht heeft kunnen laten zien.

3. Beschermt

Je wrijft je hele leven in je broek. Dat is nodig om hem zo awesome te krijgen als je wilt. Alleen is niet alles wat op je broek komt gewenst, dus de Denimbalm is de first line of defense hiervoor.

Hoe gebruik ik Denimbalm?

Een denim is een broek die weet van wanten. Ontstaan in de tijd van de goudzoekers kan dze broek wel tegen een stootje en vindt hij het fijn als hij goed aangepakt wordt. Dus geen spray of doekjes, je gebruikt gewoon je handen. Neem een beetje Denimbalm (formaat erwt) in je handpalmen en wrijf het warm. Hierdoor zal je zien dat het meer en meer op een olie lijkt. Deze smeer je vervolgens gewoon in je broek, op de plekken waar dit het meeste nodig is. De Denimbalm trekt er helemaal in en doet zijn werk. Hier een filmpje:

Koop Denimbalm hier